Zakupy w Księgarni Volumina.pl są krótkie i składają się z kilku kroków.

Szczegółowe wyjaśnienia znajdą Państwo w naszym poradniku:

Jak kupować? - krok po kroku

Życzymy miłych zakupów

Menu

Kategorie

Dostawa

Indywidualna dedykacja

Opinie o nas

Opinie o księgarni Volumina.pl
   
Dodaj indywidualną dedykację za darmo!
|
Poleć produkt

Uniwersalna książka kucharska - oprawa miękka

  • Autor: Ochorowicz - Monatowa Maria
  • Rok wydania oryg.: 1926
  • Oprawa: miękka
  • Strony: 762
  • Wymiary: 142 x 202 mm
  • ISBN: 9788378674726
  • Cena: 49,00 zł
  • szt.
  • Podziel się swoją opinią:
    5 /5 (recenzji:1)

Maria Ochorowicz - Monatowa to ikona polskiej sztuki kulinarnej. Maciej Kuroń mówił o niej jako "o jednej z [...] ulubionych autorek książek kucharskich". Jej monumentalne dzieło - Uniwersalna książka kucharska - to najobszerniejsza książka w naszej kolekcji literatury kulinarnej i swego rodzaju biblia dla kucharzy. Opasłe tomisko zawiera przeszło dwa tysiące dwieście przepisów. Dzieło powstało z myślą o wszystkich gospodyniach, którym na sercu leży dobre i higieniczne żywienie rodziny. Autorka zawarła tu nie tylko dyspozycje posiłków, ale także mnóstwo porad dotyczących zdrowej diety oraz zalecanego odżywiania się przy różnych chorobach. Nowością jest dział poświęcony kuchni jarskiej. Odnajdziemy tu przepisy na bakłażany, dynie, fasole, kalafiory, jarskie gołąbki, kartofle w różnych odsłonach i wiele, wiele innych. Uniwersalna książka kucharska z powodzeniem zastąpi inne książki kucharskie, gdyż obok bardzo prostych i podstawowych przepisów, zawiera również receptury na dania bardziej wyszukane. Choć jest reprintem oryginału sprzed bez mała dziewięćdziesięciu lat, to nadal może być swobodnie wykorzystywana w kuchni.
Prezentowana książka ma miękką okładkę i czarno-białe ilustracje.

















Recenzje użytkowników Dodano
star star star star star
Swietna książka przepisów bez liku, na obiady, kolacje, słodkości, przetwory, wędliny, dania bezmięsne. Znalazłam w niej kilka przepisów na dania, które robiła moja babcia. Teraz też będę umiała je przyrządzić. Dziękuję i polecam.
23-10-2012